Logotyp.

Kunskap, tankar och redskap för en hållbar framtid

Green Week Varberg 2020

Pågick mellan den 23–27 november 2020. Några av aktiviteterna går att ta del av i efterhand.

Inspelat material från 2020

Aktiviteter från 2020

 • Invigning 2020

  Kommundirektör Carl Bartler och gymnasie­chef Tobias Ramstedt hälsar dig via denna invigning varmt välkommen till Green Week Varberg 2020!
 • Release och världspremiär för Cirkulära kartan Halland

  RISE och Region Halland utvecklar en interaktiv karta över cirkulära Halland. Kartan kommer att visa cirkulära företag, deras cirkulära nytänk, vad de gör och vilka de samverkar med.
 • Cirkulär ekonomi och konsumtion

  Alexandra Davidsson och Jonna Elofsson Bjesse från Medveten Konsumtion föreläser om cirkulär ekonomi och konsumtion; vad det är och vad som händer inom området just nu i Norden.
 • Hållbarhetsrunda på Coop

  Hållbarhets­­rundan finns i butiken tisdag–torsdag under ordinarie öppettider. Rundan går ut på att hitta rätt ord genom att kasta om bokstäver samtidigt som du får information om Stora Coops hållbarhets­arbete.
 • Hållbarhet i framtiden?

  Pär Larshans berättar om företaget Ragn-Sells arbete med att lämna det linjära och hur man blir en del av ett framtida cirkulärt samhälle.
 • Presentation av Green Award Varberg

  Under detta evenemang presenteras ett sprillans nytt pris. Syftet med priset är att uppmuntra PS-skolans elever i arbetet med hållbarhet. Priset delas ut i samarbete med Sparbanksstiftelsen Varberg.
 • Lunchboost med Laja

  We are Laja är en upplevelse- och innovations­­byrå som får människor att utveckla och utvecklas tillsammans. Under en lunch tillsammans vill vi inspirera dig till att öka din medvetenhet och de val du kan göra för att vara och göra den förändring du vill se mer av i den här världen.
 • Bli en smart konsument

  Under den här digitala utbildningen berättar Varbergs­­företaget Taiga, som gör arbets­­kläder med höga krav, hur man blir en smart konsument och minimerar sin miljö­­påverkan genom att handla produkter med lång hållbarhet.
 • Digital träff: Hållbart fondsparande

  Med medvetna placeringar kan du bidra till en mer hållbar framtid. Varbergs Sparbank bjuder in till en digital träff för dig som funderar på hur ditt fondsparande kan bli mer hållbart. Du får senaste nytt om våra mest hållbara fonder och chans att ställa frågor till kvällens experter.
 • Design för cirkulär konsumtion

  Oskar och Anneli har utvecklat ett set med designverktyg som kan användas i tidiga faser av designprocessen för att sätta fokus på vad cirkularitet innebär i vardagen från användarens perspektiv.
 • Vad kan man tjäna på att bygga i trä?

  Att bygga i trä ger klimatfördelar såväl som andra hållbarhetsaspekter. Under denna föreläsning beskrivs träets förmåga att påverka vårt välmående.
 • Filmvisning: En hållbar förskola

  Under höstterminen 2020 pågår ett samarbete mellan PS-skolans Barn- och Fritidsprogram och Göteborgs Stad under temat ”Hållbar förskola”.
 • Den hållbara staden

  Jenny Rydén, hållbarhetsansvarig för stadsutvecklingsprojektet Västerport, kommer att prata om den hållbara staden och hur man arbetar för att skapa en ny hållbar stadsdel i Varberg. Hon kommer också berätta om sin egen väg ”från bildel till stadsdel”, och om hur hon hamnade där hon är idag.