Logotyp.

Kunskap, tankar och redskap för en hållbar framtid

Green Week Varberg 2021

Pågick mellan den 29 november och 3 december 2021. Några av aktiviteterna går att ta del av i efterhand.

Under veckan delade Coop Varberg en serie i fem korta avsnitt på sin Instagram. I serien presenterades deras hållbarhetsarbete inom områdena matsvinnkundinformationnärproduceratavfallshantering och EKO.

Årets Green Week Varberg uppmärksammades också i Hallands Nyheter, där krönikören Katarina Erlingson beskrev PS-skolan som ett viktigt grönt föredöme för alla skolor.

Inspelat material från 2021

Aktiviteter från 2021

 • Peder Skrivares skola 50 år + Invigning Green Week Varberg 2021

  Välkommen att fira in en kreativ och oförskämt pigg 50-åring, lyssna till 70-talsmusik och inte minst invigningen av Green Week Varberg 2021.
 • Cirkulär UF-expo

  För att göra en förändring till en mer cirkulär ekonomi krävs det att nya och gamla företag arbetar med innovation och att vi tar hand om de resurser vi har. Under Green Week Varberg lyfter vi upp goda exempel på UF-företag som jobbar med ekologisk hållbarhet i sina UF-företag.
 • Kom och lämna din begagnade mobiltelefon

  Visste du att 20–25 miljoner mobil­telefoner ligger hemma i våra byrå­lådor och skräpar? Välkommen att lämna in din gamla mobil­telefon under lunchen utanför någon av PS-skolans matsalar.
 • Green Award Varberg 2022

  För andra året i rad ska Green Award delas ut. Under detta evenemang kommer vi informera, inspirera och peppa inför ansökan till Green Award 2022. Vi kommer träffa dom som ligger bakom priset, de som utser vinnarna och några av vinnarna från förra året.
 • Energieffektiva energisystem

  Henrik Näsström, marknads­chef på Varberg Energi föreläser om vikten av att använda rätt energislag till rätt ändamål för att på så sätt bygga energi­stabilitet i samhället.
 • Hållbar återvinning i praktiken

  Stena Recycling bjuder in till en föreläsning om hållbar återvinning i praktiken. Hur kan vi designa för återvinning? Vad kan du som privat­person göra för att leva mer hållbart?
 • Klimatsmarta bygglösningar (pass 1)

  Hanna Ljungstedt berättar om arbetet med bygg­projektet Hoppet, en förskola som är byggd med så lågt klimat­avtryck som möjligt. Anders Carlsson kommer prata om Deromes utvecklings­projekt inom bostäder och byggnader där Hoppet är ett av dessa som bryter barriärer.
 • Nudging för beteendeförändring

  Jessica Viktorsson föreläser om Nudging som är en effektiv metod för att främja beteende­förändring och guida människor i olika val­situationer.
 • Handelsprogrammets julmarknad

  Med egen­komponerade jul­arrangemang och med minimala volymer verkar Handels­programmets jul­marknad för just Hållbar konsumtion och produktion i närmiljö.
 • Klimatsmarta bygglösningar (pass 2)

  Urban Blomster, marknads­chef Bygg­system på Södra skogs­ägarna berättar om hur de skapar bygg- och boende­lösningar som möjliggör ett cirkulärt samhälle.
 • Mäta, sätta mål och ställa om – för minskad klimatpåverkan och stärkta affärer

  Hur ser klimat­påverkan från halländska företag egentligen ut? Hur arbetar man för att ringa in och rapportera företagets påverkan på klimatet?
 • Södras hållbarhetsresa

  Välkommen att följa Södras resa från en fossil­oberoende och stor energi­förbrukare, till en framtid med stark själv­försörjning.
 • One Planet Plate

  I samarbete med Åkulla Outdoor Resort och Hallands Matgille kommer PS-skolans restaurang­elever ta fram en maträtt utifrån kriterierna för Världsnatur­fondens One Planet Plate. Välkommen att boka bord!
 • Företagsbesök på The Loop Factory

  The Loop Factory är specialister på att utveckla och förverkliga hållbara innovationer och cirkulära lösningar inom material, produkter och teknologi­lösningar med kärn­kompetenser inom hållbara strategier, förnybara och oanvända resurser.
 • Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling

  I denna föreläsning gästas Green Week Varberg av Michaela Flenger på EMC som kommer att berätta mer om Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling.
 • Hanna Angel – hållbarhetsspecialist på Volvo/Aurobay

  Lyssna till Hanna Angel berättar om vilka hållbarhets­utmaningar Aurobay (ett nystartat dotter­bolag till Volvo Cars) står inför och hur hon tampas med dessa dagligen.
 • Vattnets värde

  Föreläsning om vattnets betydelse och rening och varför man inte bör tvätta bilen på uppfarten.
 • Hållbara evenemang

  Hur går det att planera ett evenemang så hållbart som möjligt? Vilka är de lågt hängande frukterna och vilka är de viktiga stegen? Simon Strandvik från Greentime AB kommer att berätta om sina erfarenheter och ge goda exempel.
 • Hur får vi hållbarhet att hända?

  Svenskarna lever som om det fanns 4,2 jordklot – en ökning från 3,7 planeter för två år sedan, visar Världsnaturfondens (WWF) Living planet-rapport. Hur ska vi då göra för att minska vårt klimat­avtryck?
 • Workshop: Klimatkrisens utmaningar (tillfälle 2)

  Workshop på 1,5 timme med en inledande kort inspirations­föreläsning som sedan går över till olika övningar.