Logotyp.

Kunskap, tankar och redskap för en hållbar framtid

Vinnare av Green Award Varberg 2022

Årets Green Award Varberg bestod av en prissumma på sammanlagt 115 000 kronor som delades ut av Sparbanksstiftelsen Varberg till klasser och elever på Peder Skrivares skola.

Lyssna till videoklipp när tre av pristagarna presenterar sina arbeten i ett inlägg från Peder Skrivares skola på Instagram.

KLASSPRISET

Restaurang- och livsmedelsprogrammets projekt ”One Planet Plate”

Som första restaurangskola i landet har de lyckats med att skapa en WWF-certifierad maträtt!

Handelsprogrammets projekt ”Kundundersökning”

Elever från Handelsprogrammet skapade en kundundersökning som de sedan utförde på sina praktikplatser. Syftet var att utbilda företagen i vad deras kunder efterfrågar när det gäller företagens arbete med miljö och hållbarhet.

ELEVPRISET

Gymnasiearbetet ”Abiotiska faktorers påverkan på nedbrytning av mat”

Cajsa-Stina Ravn och Märta Sylvander har i sitt gymnasiearbete visat hur biologiska och kemiska processer påverkar hållbarhet i livsmedel. Eleverna har knutit ihop gamla metoder och kommit fram till att enkla metoder kan öka hållbarheten, vilket i sin tur kan minska matsvinnet.

Tasty Wasty UF

Eleverna bakom UF-företaget Tasty Wasty UF har tagit hand om svinnfrukt för att göra sylt och marmelader. De har under året visat konkreta exempel på hur gårdagens avfall kan bli smarriga tillbehör.

Gymnasiearbetet ”Pollinering av Västerport”

Agnes Lindh, Ebba Lundberg och Matilda Persson har i sitt gymnasiearbete presenterat hur biologisk mångfald kan leda till ökad växtlighet för ett bättre klimat. Eleverna ger bland annat kreativa förslag på hur förbättrade livsmiljöer för insekter också kan bidra till en bättre livsmiljö för människor i nybyggda områden, samt bidra till en ökad social samvaro.

Senast uppdaterad: 24 oktober 2022