Logotyp.

Kunskap, tankar och redskap för en hållbar framtid

Vinnare av Green Award Varberg 2023

Årets Green Award Varberg bestod av en prissumma på sammanlagt 115 000 kronor som delades ut av Sparbanksstiftelsen Varberg till klasser och elever på Peder Skrivares skola.

KLASSPRISET

Samhällsvetenskapsprogrammets projekt ”Hållbart mode”

Samhällsprogrammet med inriktning beteende har under sina tre år på programmet på olika sätt arbetat för hållbar utveckling och klimaträttvisa. I detta bidrag har man bearbetat frågan Hur kan vi fortsätta att använda mode på ett mer hållbart sätt?

Ansvarig lärare: Nina Wikstrand Petersson.

Samhällsvetenskapsprogrammets projekt ”Hållbar stad”

I arbetet om det cirkulära Varberg har elever från 21SAC arbetat både med årskurs 4 på Trönningeskolan och med Samhällsutvecklingskontoret i Varbergs kommun.

Ansvarig lärare: Anna Svalin.

ELEVPRISET

Gymnasiearbetet ”Köttkonsumtionens avtryck på miljön”

Tilde Ståhlbom och Ida Rasmussen har genom sitt gymnasiearbete fört en djup diskussion om varför vi gärna äter kött. Med data från egen enkät borras det i ett ämne där de flesta av oss kan göra skillnad för miljön.

Gymnasiearbetet ”Fast fashion – ett hot mot den hållbara utvecklingen?”

Här ifrågasätter Sinem Orhan Emin affärsmodellen med fast fashion. Slutsatsen är att trenden borde avbrytas snabbast möjligt.

UF-företaget ”PrePost Sneakers UF”

Oskar Winnfors, Adam Hansén, William Leffler och Benjamin Svane har drivit ett UF-företag som rekonditionerar dina skor. Deras innovativa affärsmodell hjälper oss att ta flera steg mot ett mer hållbart samhälle.

Senast uppdaterad: 26 juni 2023