Att bygga en helt cirkulär affärsmodell
Mikael och Martina, CEO och COO för start up-företaget ONEPan, kommer till Green Week Varberg för att berätta om hur det är att som entreprenör starta något som ska förändra en hel marknad och alla system som vi känner till dem idag. ONEPan är ett Food Tech-bolag med fokus på hållbarhet. Bolaget är delvis grundat av TV-kocken Tareq Taylor och delvis av köksinnovationsbolaget iPinium.
Tillsammans har de tagit fram en serie premium-stekpannor och ugnsplåtar som alla har giftfri non-stickbeläggning (till skillnad från t.ex. teflon). Produkterna produceras också i ett cirkulärt system; så när maten börjar bränna fast och non-stickbeläggningen på din stekpanna blivit sliten beställer du hem en ommålad stekpanna i nyskick och returnerar den du har till ONEPan. Din gamla återställs i nyskick och tas i bruk igen. Om och om igen.
Idag pratas det mycket om ”gröna initiativ” och ”cirkulära produkter” – men vad betyder detta om man vill göra det på riktigt, utan greenwashing? Vad är egentligen en 100 % cirkulär produkt? I detta föredrag får du inspireras av utmaningarna och framgångarna för ONEPan, ett bäst-i-klassen-exempel på ett cirkulärt bolag.
Målgrupp
Elever och personal på PS samt allmänhet och näringsliv.