Logotyp.

Kunskap, tankar och redskap för en hållbar framtid

Loading Events

Att gå i cirklar – om medvetna val i en designprocess (tillfälle 1)

Datum

tisdag 5 december

Tid

09.00–11.00

Plats

Peder Skrivares skola

13 platser kvar!

Anmälan stängd.

Denna föreläsning ges i ett workshop-format, med en introduktion om vad som menas med ”hållbarhet” när vi pratar cirkulära tjänster och produkter.

Observera att det här passet ges vid två tillfällen under dagen! Antingen väljer du det här som är klockan 09–11, eller tillfälle 2 som är klockan 13–15.

Under workshopen kommer vi tillsammans fördjupa oss i vad ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet innebär, utifrån ett linjärt och cirkulärt perspektiv, för att förstå skillnaden. Vi kommer få lösa uppgifter praktiskt tillsammans och prata i grupp om resultaten med vägledning. Tillsammans kommer vi att undersöka olika produkter och tjänster, men även få exempel som vår föreläsare Maria visar oss. En del av passet kommer specifikt utforska materialvalets påverkan utifrån ett cirkulärt perspektiv.

Vår guide för detta pass är inredningsarkitekten och entreprenören Maria Nelson, som driver företaget WHY Inredningsarkitekt AB. Hon är även legitimerad lärare i industridesign, och har ett stort musikintresse.

Foto: Lena Evertsson
Senast uppdaterad: 7 november 2023