Logotyp.

Kunskap, tankar och redskap för en hållbar framtid

Laddar Evenemang

Filmpremiär: En framtid för alla

Datum

fredag 2 december

Tid

09.00–10.00

Plats

Peder Skrivares skola

12 platser kvar!

Anmälan stängd.

Välkommen till en världspremiär! I filmen utforskar gymnasieelever ungdomarnas möjligheter i framtidens arbetsmarknad. Hur ser ungdomar med psykisk ohälsa eller NPF (neuropsykiatriska funktionsvariationer) på framtiden då det gäller arbete? Finns det verkligen en framtid för alla? Hur ser det ut på våra arbetsplatser?

Tre olika arbetsgivare i Varberg berättar om sin syn på arbetskraft och potentialen hos ungdomarna: är de en tillgång eller en belastning? Vad tycker kollegorna? Filmen ger en inblick till dessa ungdomars tankar, arbetstagares och arbetskamraters tankar samt hur tre företag i Varberg tänker kring anställning av personer med psykisk ohälsa och/eller NPF. Filmen är ett samarbete mellan PS Introduktionsprogram och nätverket Öppna Företag.

Efter filmen kommer resultatet av klass 20sSAC:s undersökning, kring hur det står till med jämställdheten och den sociala trivseln på några av Varbergs företag, att redovisas. Eleverna har arbetat med enkäter som vetenskaplig undersökningsmetod inom ramen för kursen Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering.

Målgrupp

Elever och personal på PS samt näringsliv.

Senast uppdaterad: 24 november 2022