Logotyp.

Kunskap, tankar och redskap för en hållbar framtid

Laddar Evenemang

Klimaträttvisa – hur hänger miljö och förtryck ihop? (tillfälle 2)

Datum

onsdag 6 december

Tid

13.00–14.00

Plats

Peder Skrivares skola

53 platser kvar!

Anmälan stängd.

Hur driver rasism och kolonialism på klimatkrisen? Vilka är de största myterna om miljöproblemen och deras lösningar? Hur kan miljörörelsen genom fredlig aktivism skapa en rättvis och solidarisk värld inom planetens gränser?

Observera att det här passet ges vid två tillfällen under dagen! Antingen väljer du tillfälle 1 som är klockan 10–11, eller det här som är klockan 13–14.

Leo Rudberg, 28-årig partipolitiskt obunden statsvetare och miljöaktivist, kommer berätta om just detta i en inspirerande föreläsning fylld av lärdomar från miljörörelsens arbete under 2000-talet.

Leo har varit drivande i kamperna för att stoppa oljebolaget Preems utbyggnad i Lysekil, rädda världsunika Ojnareskogen och Råstasjön samt utveckla miljörörelsen i en antirasistisk och feministisk riktning. Han har tidigare varit ordförande för Fältbiologerna, Sveriges största miljöorganisation för unga, och aktivistsamordnare för Jordens Vänner.

Genom sina föreläsningar på skolor och konferenser, förmedlar han konstant budskapet att det finns verkligt hopp i krisernas tid – men bara om vi kämpar tillsammans.

Senast uppdaterad: 8 november 2023